Villa layout

Influenced by traditional Balinese family living, Villa Batujimbar comprises a series of alang-alang thatched pavilions spread through the substantial estate.  At its centre is the Lembu Bale – a moated double-storey brick-built pavilion which houses an open-sided lounge on its upper floor looking onto the swimming pool on one side and across the gardens to the ocean on the other.

Closest to the beach are the living pavilion and the dining bale, and to one side is the Longhouse, comprising two bedroom suites, a formal dining room and professionally equipped kitchen.  Opposite is the Bali Pavilion, with two bedrooms, garden bathrooms and courtyard.  Furthest from the beach, two more guest bedroom suites occupy the two-storey Pool Pavilion and share an open-fronted living area looking onto the 20-metre swimming pool.  Two additional bedrooms are housed in the Family Pavilion situated near the villa entrance, while a tennis court and shower room lie just across the driveway.